WELKOM

Van harte welkom iedereen. Op deze pagina staan onder elkaar drie secties: 1.Nieuws, 2.Agenda, 3.Algmene informatie. Via het menu bovenaan gaat u naar elke pagina van de website.

Bent u lid?: Om alle inhoud van de website te zien is het advies om eerst in te loggen: klik op "inloggen" helemaal rechts bovenin deze pagina; op mobiel, klik het bovenste menu ( = )

 

 

NIEUWS

Inschrijven wedstrijden

Wedstrijden zeilen bij de Maaskant in 2019 Iedere wedstrijd is een herkansing!   De wedstrijdcommissie heeft een wedstrijdagenda opgesteld (zie hiervoor onze site) en roept hierbij een ieder op om zich hiervoo...

Plonsdag - 30 maart 2019

Beste deelnemers aan de hijsdag, Zaterdag 30 maart begint gelukkig weer het vaar-seizoen, de boten gaan weer in het water. We hopen dat het iedereen gelukt is de boot klaar te maken voor de seizoensdoop, we hebben n...

Toelichting op de factuur 2019

U heeft inmiddels de factuur 2019 ontvangen. Hopelijk is het allemaal duidelijk en correct, ledenadministratie, havencommissie en penningmeester hebben hard gewerkt om het allemaal voor elkaar te krijgen.  ...

Website

De website is verder bijgewerkt. Zo is er nu een pagina voor de Haven Commissie waar ook de wachtlijst te vinden is. Is er een pagina over het Haven Team. En is via het menu "WV de Maaskant" de pagina te downloaden wa...

Algemene Vergadering

Vrijdag 12 april is de voorjaars Algemene Vergadering. Noteer het alvast in uw agenda. Na beoordeling bleek dat er enkele correcties nodig waren aan de conceptstukken. Deze worden nu verwerkt, de stukken gaan dan kom...

Naar nieuwsoverzicht

 

AGENDA

 


Zoeken:
Snel naar:
 
ma 1 apr 20:00 Repetitie Trekzakken
di 2 apr 20:00 Bestuursvergadering
do 4 apr 19:30 Klusavond Optimisten
do 4 apr 20:00 Repetitie Clutters
vr 5 apr 15:00 Vrijdag Middag Borrel
zo 7 apr 12:00 Korendag
zo 7 apr 15:00 Zwembadfestijn
ma 8 apr 20:00 Repetitie Shanty koor
di 9 apr 19:30 Vergadering Clubhuiscommissie
do 11 apr 20:00 Repetitie Clutters
vr 12 apr 15:00 Vrijdag Middag Borrel
vr 12 apr 20:00 Algemene Vergadering
za 13 apr 12:00 Rescue training
zo 14 apr 9:00 Zeilles
zo 14 apr 13:00 Inslingerrace
ma 15 apr 20:00 Repetitie Trekzakken
wo 17 apr 19:30 Pre-WAC voor de lasers
do 18 apr 20:00 Repetitie Clutters
vr 19 apr Goede vrijdag
vr 19 apr 15:00 Vrijdag Middag Borrel
zo 21 apr Pasen
zo 21 apr 9:00 Zeilles
ma 22 apr Pasen
di 23 apr 20:00 Repetitie Shanty koor
wo 24 apr 19:30 WAC
do 25 apr 20:00 Repetitie Clutters
vr 26 apr 15:00 Vrijdag Middag Borrel
za 27 apr Koningsdag
za 27 apr Mei vakantie
zo 28 apr Mei vakantie
ma 29 apr Mei vakantie
ma 29 apr 20:00 Repetitie Trekzakken
di 30 apr Mei vakantie

ALGEMENE INFORMATIE

De vereniging is prachtig gelegen aan de dode Maasarm bij Lithoijen en kijkt uit op de Alphense- en Hemelrijkse Waard. We zijn verliefd op het zeilen, zowel recreatief als in wedstrijdverband maar beoefenen ook andere varianten van watersport en maritiem vertier.

Zeilwedstijden, tochten, evenementen, jeugd-zeillessen, shanty heeft allemaal een plaats bij De Maaskant. In onze eigen haven hebben we ligplaatsen, zowel in het water als op de wal. Clubhuis en terras bieden ruimte voor gezellig en sfeervol samenzijn van de leden..

vlagdeel1

vlagdeel1

ZEILEN

De Maaskant staat in de wijde omtrek bekend als een vereniging met een grote groep wedstrijdzeilers. 

Op de agenda staan uiteraard woensdagavondcompetitie (WAC) en diverse andere wedstrijden. Iedereen kan meevaren. Schrijf in door middel van het inschrijfformulier.

Nog geen ervaring met wedstrijdzeilen?
Geen probleem! De leden van de wedstrijdcommissie maken u graag wegwijs in het starten, boeien ronden en de snelste weg varen! 

Klik hier voor meer informatie ...


JEUGD

De jeugdcommissie verzorgt zeillessen voor de (klein)kinderen van leden. De lessen worden gegeven door vrijwilligers en volgt het CWO systeem. Het is opgezet met als doel om de beginselen van het zeilen bij te brengen. We hebben ruim 30 jeugdleden.

De commissie draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Zij investeren hun schaarse vrije tijd in het begeleiden en opleiden van de jeugdleden. Drijfveer is betrokkenheid bij het zeilen, de club en uiteraard het plezier. Naast de lessen worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd.

Er zijn momentel drie categorieën: optimisten (jongste zeilers), zwaardboten, en tweemans boten. Voor kinderen vanaf 8 jaar en in het bezit van 2 zwemdiploma’s. Er zijn 7 club-Optimisten beschikbaar voor nieuwe leden.   

Klik hier voor meer informatie ...

 

vlagdeel1

vlagdeel1

PASSANTEN

Er is beperkt plaats voor passanten, bootlengte tot 14 meter. Het is bescheiden maar u vind bij ons: electra (6A), water, WC en douche. Melden gaat via een self-service procedure. Klik hier voor meer informatie ...


LID WORDEN

Interesse om lid te worden, al dan niet met een boot? We kunnen nog enkele (zeil-)boten plaatsen. Stuur een berichtje naar taairaterces.[antispam].@WVdeMaaskant.nl en het gaat van wal. Voor kinderen van 8 tot 18 geven we les in Optimist, Pico, Splash, Laser, Yngling en hebben we een beperkt aantal clubboten beschikbaar. E-Mail naar eissimmocdgueJ.[antispam].@WVdeMaaskant.nl voor meer informatie.

vlagdeel1