WELKOM

Van harte welkom iedereen.

Bent u lid?: Om alle inhoud van de website te zien is het advies om eerst in te loggen: klik op "inloggen" helemaal rechts bovenin deze pagina; op mobiel, klik het bovenste menu ( = )

 

Nieuwe website

Datum: 13 januari 2019
De website is verder verbeterd, houd het in de gaten! Vebetervoorstellen, suggesties, content? Meldt je bij taairaterces.[antispam].@wvdemaaskant.nl

Prettige feestdagen

Datum: 01 januari 2019
Het bestuur van Watersportvereniging de Maaskant  wenst u, fijne kerstdagen, een mooie oudjaarsavond eneen knallende overgang naar 2019.________________ Wij hopen u te mogen begroeten op de&...

Naar nieuwsoverzicht


Zoeken:
Snel naar:
 
di 1 jan 15:00 Nieuwjaarsreceptie
do 3 jan 20:00 Repetitie Clutters
ma 7 jan 20:00 Shanty plus Trekzakken
di 8 jan 20:00 Bestuursvergadering
do 10 jan 20:00 Repetitie Clutters
zo 13 jan 14:00 Winteractiviteit
ma 14 jan 20:00 Repetitie Shanty koor
di 15 jan 19:30 Vergadering Clubhuiscommissie
do 17 jan 20:00 Repetitie Clutters
zo 20 jan 15:30 Info middag Nieuwbouw commissie
ma 21 jan 20:00 Repetitie Trekzakken
do 24 jan 20:00 Repetitie Clutters
ma 28 jan 20:00 Repetitie Shanty koor
do 31 jan 20:00 Repetitie Clutters

ALGEMENE INFORMATIE

De vereniging is prachtig gelegen aan de dode Maasarm bij Lithoijen en kijkt uit op de Alphense- en Hemelrijkse Waard. We zijn verliefd op het zeilen, zowel recreatief als in wedstrijdverband maar beoefenen ook andere varianten van watersport en maritiem vertier.

Zeilwedstijden, tochten, evenementen, jeugd-zeillessen, shanty heeft allemaal een plaats bij De Maaskant. In onze eigen haven hebben we ligplaatsen, zowel in het water als op de wal. Clubhuis en terras bieden ruimte voor gezellig en sfeervol samenzijn van de leden..

vlagdeel1
vlagdeel1

ZEILEN

De Maaskant staat in de wijde omtrek bekend als een vereniging met een grote groep wedstrijdzeilers. 

Op de agenda staan uiteraard woensdagavondcompetitie (WAC) en diverse andere wedstrijden. Iedereen kan meevaren. Schrijf in door middel van het inschrijfformulier.

Nog geen ervaring met wedstrijdzeilen?
Geen probleem! De leden van de wedstrijdcommissie maken u graag wegwijs in het starten, boeien ronden en de snelste weg varen! 

Klik hier voor meer informatie ...

JEUGD

De jeugdcommissie verzorgt zeillessen voor de (klein)kinderen van leden. De lessen worden gegeven door vrijwilligers en volgt het CWO systeem. Het is opgezet met als doel om de beginselen van het zeilen bij te brengen. We hebben ruim 30 jeugdleden.

De commissie draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Zij investeren hun schaarse vrije tijd in het begeleiden en opleiden van de jeugdleden. Drijfveer is betrokkenheid bij het zeilen, de club en uiteraard het plezier. Naast de lessen worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd.

Er zijn momentel drie categorieën: optimisten (jongste zeilers), zwaardboten, en tweemans boten. Voor kinderen vanaf 8 jaar en in het bezit van 2 zwemdiploma’s. Er zijn 7 club-Optimisten beschikbaar voor nieuwe leden.   

Klik hier voor meer informatie ...

 

vlagdeel1
vlagdeel1

PASSANTEN

Er is beperkt plaats voor passanten, bootlengte tot 14 meter. Het is bescheiden maar u vind bij ons: electra (6A), water, WC en douche. Melden gaat via een self-service procedure. Klik hier voor meer informatie ...

LID WORDEN

Interesse om lid te worden, al dan niet met een boot? We kunnen nog enkele (zeil-)boten plaatsen. Stuur een berichtje naar taairaterces.[antispam].@WVdeMaaskant.nl en het gaat van wal. Voor kinderen van 8 tot 18 geven we les in Optimist, Pico, Splash, Laser, Yngling en hebben we een beperkt aantal clubboten beschikbaar. E-Mail naar eissimmocdgueJ.[antispam].@WVdeMaaskant.nl voor meer informatie.

vlagdeel1