WELKOM

Van harte welkom iedereen. Op deze pagina staan onder elkaar drie secties: 1.Nieuws, 2.Agenda, 3.Algmene informatie. Via het menu bovenaan gaat u naar elke pagina van de website.

Bent u lid?: Om alle inhoud van de website te zien is het advies om eerst in te loggen: klik op "inloggen" helemaal rechts bovenin deze pagina; op mobiel, klik het bovenste menu ( = )

 

 

NIEUWS

BokkenPlaatsen

ZATERDAG 19 OKTOBER 13:00 BOKKEN PLAATSEN aan: DEELNEMERS HIJSDAGEN en WAL-LIGPLAATS-HOUDERS !!! Ter herinnering, vandaag, bokken (en trailers) plaatsen ter voorbereiding op het hijsen: Alle deelnemers aan het hi...

Noodstroom ST3+4

Er is panne aan de stroomvoorziening van steiger 3 en 4, er zal daar een nieuwe hoofdkabel gelegd moeten worden. Excuses voor het ongemak. Er is een tijdelijke oplossing gecreëerd door middel van een noodkabel v...

Munten

Uiterste bestedingsdatum munten: zaterdag 21 september. Onderstaand bericht zal u niet ontgaan zijn. Er zijn ook enkele reacties gekomen en 1 augustus blijkt niet een geschikt moment te zijn vanwege de vacanties. Daa...

Wanted

Na vele jaren z'n kennis en expertise ingezet te hebben voor onze vereniging stopt Martin-Jan aan het einde van dit jaar met zijn bestuursfunctie. Ben jij zijn opvolger? Ben jij onze nieuwe penningmeester? We kom...

Naar nieuwsoverzicht

 

AGENDA

 


Zoeken:
Snel naar:
 
di 1 okt Deadline "verzoek tot hijsen"
di 1 okt 20:00 Bestuursvergadering
do 3 okt 20:00 Repetitie Clutters
vr 4 okt 15:00 Vrijdag Middag Borrel
vr 4 okt 20:00 Evaluatie jeugdzeil seizoen
ma 7 okt 20:00 Repetitie Trekzakken
di 8 okt 19:30 Vergadering Clubhuiscommissie
do 10 okt 20:00 Repetitie Clutters
vr 11 okt 15:00 Vrijdag Middag Borrel
za 12 okt Herfstvakantie
za 12 okt 10:00 Batenburg race (start va 10u)
zo 13 okt Herfstvakantie
zo 13 okt 13:00 LUB / OS (start va 13u)
ma 14 okt Herfstvakantie
ma 14 okt 20:00 Repetitie Shanty koor
di 15 okt Herfstvakantie
wo 16 okt Herfstvakantie
do 17 okt Herfstvakantie
do 17 okt 20:00 Repetitie Clutters
vr 18 okt Herfstvakantie
vr 18 okt 15:00 Vrijdag Middag Borrel
za 19 okt Herfstvakantie
za 19 okt Herfstvakantie
za 19 okt Herfstvakantie
za 19 okt 13:00 Bokken plaatsen
zo 20 okt Herfstvakantie
ma 21 okt 20:00 Repetitie Trekzakken
do 24 okt 20:00 Repetitie Clutters
vr 25 okt 15:00 Vrijdag Middag Borrel
za 26 okt 7:00 Hijsdag 1
ma 28 okt 20:00 Repetitie Shanty koor
do 31 okt 20:00 Repetitie Clutters

ALGEMENE INFORMATIE

De vereniging is prachtig gelegen aan de dode Maasarm bij Lithoijen en kijkt uit op de Alphense- en Hemelrijkse Waard. We zijn verliefd op het zeilen, zowel recreatief als in wedstrijdverband maar beoefenen ook andere varianten van watersport en maritiem vertier.

Zeilwedstijden, tochten, evenementen, jeugd-zeillessen, shanty heeft allemaal een plaats bij De Maaskant. In onze eigen haven hebben we ligplaatsen, zowel in het water als op de wal. Clubhuis en terras bieden ruimte voor gezellig en sfeervol samenzijn van de leden..

vlagdeel1

vlagdeel1

ZEILEN

De Maaskant staat in de wijde omtrek bekend als een vereniging met een grote groep wedstrijdzeilers. 

Op de agenda staan uiteraard woensdagavondcompetitie (WAC) en diverse andere wedstrijden. Iedereen kan meevaren. Schrijf in door middel van het inschrijfformulier.

Nog geen ervaring met wedstrijdzeilen?
Geen probleem! De leden van de wedstrijdcommissie maken u graag wegwijs in het starten, boeien ronden en de snelste weg varen! 

Klik hier voor meer informatie ...


JEUGD

De jeugdcommissie verzorgt zeillessen voor de (klein)kinderen van leden. De lessen worden gegeven door vrijwilligers en volgt het CWO systeem. Het is opgezet met als doel om de beginselen van het zeilen bij te brengen. We hebben ruim 30 jeugdleden.

De commissie draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Zij investeren hun schaarse vrije tijd in het begeleiden en opleiden van de jeugdleden. Drijfveer is betrokkenheid bij het zeilen, de club en uiteraard het plezier. Naast de lessen worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd.

Er zijn momentel drie categorieën: optimisten (jongste zeilers), zwaardboten, en tweemans boten. Voor kinderen vanaf 8 jaar en in het bezit van 2 zwemdiploma’s. Er zijn 7 club-Optimisten beschikbaar voor nieuwe leden.   

Klik hier voor meer informatie ...

 

vlagdeel1

vlagdeel1

PASSANTEN

Er is beperkt plaats voor passanten, bootlengte tot 14 meter. Het is bescheiden maar u vind bij ons: electra (6A), water, WC en douche. Melden gaat via een self-service procedure. Klik hier voor meer informatie ...


LID WORDEN

Interesse om lid te worden, al dan niet met een boot? We kunnen nog enkele (zeil-)boten plaatsen. Stuur een berichtje naar taairaterces.[antispam].@WVdeMaaskant.nl en het gaat van wal. Voor kinderen van 8 tot 18 geven we les in Optimist, Pico, Splash, Laser, Yngling en hebben we een beperkt aantal clubboten beschikbaar. E-Mail naar eissimmocdgueJ.[antispam].@WVdeMaaskant.nl voor meer informatie.

vlagdeel1