Uithijsdag 30-10-2021

Hieronder vindt u een knop naar de actuele uithijsplanning. Controleer deze regelmatig. Het beste werkt dit als u in Chrome of Edge browser de planning opent. Als de "laatst geüpdate" tijd al enige tijd verstreken is in uw scherm, dan is het verstandig om een keer het scherm te verversen door op F5 op uw toetstenbord te drukken.

U moet 30 minuten voor het uithijsen aanwezig zijn.

 


De hijstijd op de planning is de tijd dat de boot daadwerkelijk uit het water wordt gehesen, zorg er dus voor dat uw boot op de aangegeven tijd aan de hijssteiger klaar ligt. Verwen het hijsteam met lange lijnen voor en achter en een vrij dek, dit is fijner en veiliger voor het team dat de hele dag in touw is om het hijsen te verzorgen. Als u aankomt bij de hijssteiger krijgt u verdere aanwijzingen van het hijsteam en wordt één van de hijsplaatsen toegewezen. 

De actuele hijstijd wordt bijgehouden op de website van WV de Maaskant, hou dit in de gaten en anticipeer op de wijzigingen.

Gelukkig mag het clubhuis dit jaar weer open. U kunt dus rustig een half uurtje vroeger komen en in het clubhuis wachten tot u de boot naar de steiger kunt varen of naderhand nog even bijkletsen met de andere leden. Als aanvulling op het normale assortiment hebben we op de hijsdagen lekkere soep en broodjes voor een schappelijke prijs. 

In het clubhuis wordt rekening gehouden met de geldende coronaregels en er wordt de QR code gescand. Mocht u hier iets van vinden, de vrijwilligers zijn de hele dag in touw om er een leuke dag van te maken, ze vinden het het echt veel leuker om onze leden te verwennen dan met u in discussie te gaan over regels waar ze geen invloed op hebben.

Vanwege de planning en veiligheid zijn de hijs- en trailer terreinen voor de leden afgesloten. Nadat uw boot is geplaatst kunt u nog kort (max 15 min) de laatste zaken regelen maar daarna wordt u vriendelijk verzocht om het werkterrein te verlaten. Er is dus op de hijsdagen geen mogelijkheid om aan de boten te werken en/of vooraf nog iets aan de bok of trailer te doen.

Om de kwaliteit van het afspuiten te verbeteren kan het water op alle steigers worden afgesloten tijdens het hijsen.

De bokken worden op zaterdag 23 oktober vanaf 13:00 geplaatst, extra handjes zijn welkom.