Nieuwsbericht over de Hemelrijkse Waard geplaatst in april 2015

Geplaatst op 06-02-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bert de Haan

Hemelrijkse Waard1a

Wat verandert er in de Hemelrijkse Waard?

De Hemelrijkse Waard wordt opnieuw ingericht en ook de aangrenzende Alphense Waard en een deel van de Allemanswaard behoren tot het werkgebied. De inrichting levert prachtige natuurwaarden op en de waterkwaliteit verbetert. Daarnaast levert het een betere bescherming bij hoogwater op. Om dit alles te realiseren gaat een 225 hectare groot gebied (±450 voetbalvelden) op de schop waarbij ongeveer een miljoen kubieke meter klei wordt afgegraven.  

Wandelpad en vrij struinen voor bezoekers

In de toekomst zal er naast volop ruimte om te struinen ook een wandelpad met vlonders in de nattere delen door de uiterwaard komen, zodat bezoekers volop kunnen genieten van al het moois dat ontstaat. U krijgt met deze wandeling ook nu al de kans om mee het gebied in te gaan! 

Materiaal deelnemer: Stevig schoeisel voor het onregelmatige terrein en de juiste kleren, bij nat weer zijn laarzen aan te bevelen.
Van Rijkswaterstaat hebben wij een gedetailleerde kaart van het gebied ontvangen met een uitgebreide toelichting over het project.Voor deze kaart klikt u hier.