Update t Oppertje

Geplaatst op 22-12-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Camille Schamp
UPDATE 29 DEC - 3 FOTO'S TOEGEVOEGD
wvdm-bar1 wvdm-bar3 wvdm-bar2
  • De nieuwe koelkasten en tap staan er.
  • De timmerman is ook geregeld en komt de boel spoedig aftimmeren.
  • En niet te vergeten de schilder zal na de kerstvakantie het plafonnetje een kleur hebben gegeven.
  • Tenslotte hebben we voor u de uitslag "bierenquête WV de Maaskant"
Hier is hij dan: de uitslag van de bierenquête 2019 bij WV de Maaskant in ’t Oppertje. De enquête is door een kleine honderd van de tweehonderd leden ingevuld. De doelstelling van de enquête was om duidelijk te krijgen welk bier graag gezien en gedronken wordt in ’t Oppertje. Daarnaast wilden we bekijken hoe de trend “meer speciaalbieren en meer keuze” leeft onder de leden.

De echte aanleiding van de bierenquête was de gedateerde bierhuishouding. Het systeem kost veel energie en onderhoud. Ook bevordert de lange bierleiding de kwaliteit van het bier niet. Nog een ander detail, de 50-litervaten zijn beperkt houdbaar en door de wisselende afname (hoog- en laagseizoen) niet meer geschikt om te schenken.

Daarom wilde de clubhuiscommissie het een en ander veranderen en is een ander merk bier het overwegen waard. Men kon kiezen uit de pakketten van Heineken, Jupiler en Bavaria. Waar Heineken onze huidige leverancier was, Bavaria een zeer scherp aanbod had en Jupiler populair is onder de jongeren was het een spannende strijd. Uiteindelijk is Heineken als winnaar uit de bus gekomen en gaan we er weer voor een lange tijd mee samenwerken.

Wat gaat er veranderen? Zoals misschien gezien gaan alle frisdranken geserveerd worden in kleine flesjes. Het Heinekenpakket zal uitgebreid worden met IPA, witbier, tripelbier en seizoensbieren. De fusten bevatten 20 liter bier en komen onder de tapkraan te staan in een koelkast. In deze koelkast is ruimte voor acht fusten bier en overige voorraad zal in het huidige drankhok geplaats worden.

Bij het aanvullen van de drank, controleer je ook de fusten of deze aangevuld moeten worden. Het tapsysteem zal gekoppeld worden op een andere manier dan het huidige systeem. De fusten hebben een slangetje dat je door de bovenkant van de koelkast door de tapkraan brengt. Wanneer deze eruit komt, kun je de tapkraan dichtklikken. Kapje eraf halen en de tap is klaar voor gebruik.

We hebben drie tapkranen waar we het volgende gaan serveren, Heineken, Heineken 0.0 en een seizoensbier. Je kunt zien aan de hendel en embleem op de tapkraan welk bier het bevat. Voor meer informatie over het tapsysteem zie YouTube “Heineken fust verwisselen all-in-one”. Alle overige dranken komen in een grote koelkast met glazen deuren tegen de achterwand van de bar te staan.

Ten slotte zullen we de prijzen gaan indexeren. Zo zal een tapbier € 1,50 gaan kosten, een 0,25 cl flesje frisdrank € 0,85 en flesje Fuze tea € 0,95. Alle prijzen zijn terug te vinden op onze website en op het grote bord in het clubhuis.
Mochten er vragen of opmerkingen over het bovenstaande zijn, dan horen wij ze graag. Doe dit bij voorkeur via e-mail: eissimmocsiuhbulc.[antispam].@wvdemaaskant.nl.

de ClubHuis-commissie (CHC)