Uitslag Lange Baan en LUB

Geplaatst op 15-10-2014  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bert de Haan

langebaan 14 

 

In het weekend van 4 en 5 oktober werden de afsluitende zeilwedstrijden van dit seizoen gehouden. Op zaterdag 4 oktober was dat de Lange Baan wedstrijd en op zondag 5 oktober de traditionele laatste wedstrijd de LUB (Leo Uitdenbogerdt trofee) voor de kajuitboten, de OSB (Otto Schentke bokaal) voor de Open boten en de PB (Platbodem bokaal) voor de platbodems.

 

Op de foto boven ziet u alle deelnemers aan de Lange Baan wedstrijd. Zes boten melden zich aan de start. Voor de boot van de familie Wagemakers moet u even zoeken. Die bevindt zich tussen de vier eerste boten. De start was om 11.00 uur. Ondanks de mindere start heeft Toine en zijn mannen moedig stand gehouden. Pas op het einde van de wedstrijd toen ook de wind het liet afweten hebben zij de wedstrijd gestaakt. Maar toen was het al ruim na 17.00 uur. Het was met recht een lange baan, van Lithoijen via de Ruige Plaat in Maasbommel terug naar Lithoijen en vervolgens op en neer naar het Gat van Alphen. Maar wel schitterend nazomerweer. Kantje boord (Gert de Jong) kwam als eerste vlak voor 15.00 uur over de streep, gevolgd door Big Deal (Marc Molenaar), de Beerhunter (Ivo Uijen, de Djips-E (Marc ter Horst en tenslotte de Attack (Bert de Haan). Maar toen was het al ruim half vijf. Jutter (Toine Wagemakers) kreeg een dnf. Gelukkig waren alle deelnemers op tijd voor een welverdiend pilsje! Met dank aan Bob van Boekel die -weliswaar met middagpauze - wedstrijdleider was.

 

En dan zondag 5 oktober de allerlaatste wedstrijd. Voor de LUB hadden zich 24 kajuitboten aangemeld, voor de OS 5 open boten en voor de PB slechts 1 platbodem.

Misschien was het regenachtige weer mede debet aan de mindere opkomst. En ook slechts een "buitengaatse" in de persoon van Ivo Uijen met zijn Beerhunter. Dat is weleens anders geweest. De gedrevenheid waarmee gestreden werd om de eerste plaats en de trofee en de gezelligheid achteraf in het Oppertje waren er niet minder om. Met lekkere hapjes toe, verzorgd door de Evenementencommissie vanwege ons 60-jarig bestaan. Er was een baan uitgezet naar het Gat van Alphen. En dat zorgde voor enkele boten bij de ingang voor spannende en benauwde momenten. Ook de welbekende "Mutsheuvel" - de ondiepte bij Van Oort - was voor de Ami van Antoine Raijmakers net niet diep genoeg!!!! Cees Coensen (Grumpy) en Wim van der Geijn (Glencannon) kregen een dsq voor het gebruik van de motor!

Eerste bij de kajuitboten werd Kantje boord van Gert de Jong. Hij loste daarmee Matthieu Sonnemans na 4 jaar af. En bij de open boten was de eerste plaats voor Feng Shui 2.0 van Maarten van den Broek. De Folist van Jo Foolen was en bleef eerste bij de platbodems.

Dank aan de organisatie en vooral stand-in Charles Bakker die ons allemaal met een vriendelijk woord of goed gemeend advies vanuit de starttoren op weg hielp en na afloop de resultaten daarvan bekend maakte.

 

Bent u benieuwd waar uzelf geëindigd bent? Klik dan hier voor de totale uitslag.

 

WedstrijdleidingMaartenvdBroekKantje boord 

 

Heeft iemand nog meer foto's van deze laatste wedstrijd, dan graag opsturen naar het secretariaat van wv de Maaskant.