Top weekend bij de Maaskant

Geplaatst op 28-04-2014  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bert de Haan

foto korendagfoto terrasfoto race 2foto race 1 

  

Het hele weekend was het een drukte van jewelste bij de Maaskant. Dat begon al op vrijdagavond met de algemene ledenvergadering. Op zaterdag werden al de nodige voorbereidingen getroffen voor de Korenmiddag en op zondag stonden er drie acticviteiten op het progamma.

Voor de middag was de Reddingsbrigade met zo'n 20 mannen en vrouwen al vroeg in de weer met het afnemen van examens en praktijkoefeningen terwijl in het clubhuis de puntjes op de i gezet werden voor de "hoofdact" van de dag: de Korenmiddag. Daar tussendoor vond voor de zeilers de Inslingerrace plaats. Een zeilwedstrijd waarbij gestart wordt op rating. Jammer was wel dat niet iedereen die zich op had gegeven aan de start verscheen. Het druilerige weer en de zwakke wind zal daar debet aan zijn geweest!

Uiteindelijk gingen 7 boten vanaf 12.00 uur van start. Om 14.30 klonk voor alle boten het eindsignaal. Bert en Hanneke de Haan met Attack waren winnaar vlak voor Frank en Jaap van Pelt die met Yess 2e werden. Tommy Hoogenboom met Toffee was derde. Voor de volledige uitslag klik hier Inslingerrace 2014 uitslag 

Voor de Korenmiddag waren drie shantykoren aanwezig. Het Ceemanskoor uit Nuland, de Kabelgat Ramblers uit Veghel en uiteraard ons eigen shantykoor Nieuw  Maaskantspeil.

Het werd een uiterst geslaagde middag met veel gezang, veel plezier en lekkere hapjes. Zeker toen in de loop van de middag de zon er door kwam en voor een aangename temperatuur zorgde, was het ook zeer goed toeven op het terras. Een gezamelijk optreden vormde het daverend slotstuk waarna de Clutters voor een stemmige Ierse afronding zorgden. De "hoffotograaf" van Nieuw Maaskantspeil Harry Hoogenes heeft een mooie fotocollage gemaakt van deze Korenmiddag.Klik op onderstaande link (rechter muisknop) of plak hem in uw browser en geniet mee!

https://plus.google.com/photos/110771334455163735339/albums/6007232051688471729