Toneel bij WV de Maaskant.

Geplaatst op 21-05-2013  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Paul Vinkenvleugel

Beste leden van WV de Maaskant. 

  

Het bestuur wil u graag op de hoogte brengen van een bijzonder evenement dat binnenkort gaat plaatsvinden op ons haventerrein. Het gaat om een voorstelling van theatergroep  ”Dankzij De Dijken” uit Lith, genaamd: 
“De Schelmenstreken van Scapin” naar “Les Fourberies de Scapin“ van J.B.P. Moliere. 

(Zie: http://www.theaterdankzijdedijken.nl/page/nieuwe-voorstelling-scapin#.UZIqKypXv9I) 


Deze zal 6x plaatsvinden van 21.00u. tot 22.15u, 3 weekenden achtereen op vrijdag- en zaterdagavond : 31 mei en 1 juni, 7 en 8 juni, 14 en 15 juni. Verder zullen op verschillende momenten vooraf repetities plaatsvinden. 

  

De lokatie is ten oosten van de U-steiger, tussen de opslagplaats van de optimisten en de eerste groene betonnen markering . Aan de oostzijde van de steiger zal een schip komen te liggen dat deel wordt van het decor. Het strandje van plm. 12 meter breed en de eerste 15 meter op de oever zijn decor en tribune. Daaromheen zullen enkele extra attributen geplaatst worden, zoals belichting, kleedtent, een extra steigertje en andere zaken. Sommige attributen blijven 3 weken staan, andere worden telkens na de voorstelling opgeborgen. 

  

Er zijn per avond zitplaatsen voor 100 toeschouwers. Het publiek heeft beperkte toegang tot het terrein: de kortste route vanaf de poort naar beneden, direct rechts richting parkeerplaats, dan links achter het Oppertje langs richting strandje. De route zal gemarkeerd worden. De rest is “verboden terrein” voor publiek. Vrijwiligers zullen daarop toezien. 

  

Van onze vereniging zijn de bar en toiletten open vanaf 20.00u tot 23.00u en toegankelijk voor publiek.

Alleen leden van de theatergroep zelf mogen op het verenigingsterrein parkeren, publiek parkeert daarbuiten. Fietsen mogen wel op het terrein geplaatst worden. De leden van onze vereniging hebben slechts een enkele beperking: als u geen kaartje koopt, mag u niet bij de toeschouwers zitten. U bent dus vrij om bv. op het hoger
gelegen oostelijke terras bij het clubhuis te gaan zitten om gratis mee te genieten van het evenement. Het bestuur verwacht uiteraard dat u daarbij gepast respect bewaart  voor de voorstelling. 


De theatergroep doet, i.s.m. het bestuur, haar best om de overlast voor de leden van onze vereniging tijdens alle activiteiten zoveel mogelijk te beperken. Mocht er overlast zijn, meldt u dat dan bij het bestuur, waarna zo mogelijk gepaste maatregelen genomen worden. Ook suggesties ter verbetering van de organisatie of ter beperking van eventuele overlast zijn steeds van harte welkom. 

  

Namens het bestuur:
Paul Vinkenvleugel 

Commissiecoordinator