Terugblik eerste helft vaarseizoen

Geplaatst op 19-07-2014  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bert de Haan

Nu vele Maaskanters aan hun welverdiende vakantie al zijn begonnen, beginnen of binnenkort gaan beginnen, is het goed de eerste helft van het seizoen nog eens de revue te laten passeren. Al eerder is er een nieuwsbericht gewijd aan alle activiteiten op de Maaskant tot medio mei. Tijd voor het vervolg!

 

 drevelaars 2drevelaars 7 drevelaars 3Drevelaars 1 

 Op de eerste plaats was er het jaarlijke terugkerende evenement van de Drevelaars. Onze enthousiaste en actieve groep motorbootvaarders die met Hemelvaart weer een meerdaagse toertocht georganiseerd hadden. Dit jaar stond onder andere Leerdam op het programma waar een excursie naar de bekende glasfabriek was georganiseerd. En daarnaast was er ook volop gelegenheid voor gezellig samenzijn en lekker eten en op z'n tijd een borreltje. En de Evenementencie had ook voor de Drevelaars een verrassing in verband met het 60 jarig jubileum van de vereniging.

 

Het weekend van 31 mei tot 1 juni stond in het teken van het 7 Vlagen weekend.Aan de voorbereiding van dit evenement is al eerder aandacht besteed. Hetwerd een beregezellig weekend met goede muziek, veel zeilplezier en spannende wedstrijden. En het was natuurlijk prachtig weer. De hijskraan van Spierings met de nationale driekleur was al van heinde en verre te zien. Na afloop werden onder grote belangstelling de diverse prijzen uitgereikt. Een groot compliment voor de organisatoren van dit evenement! De uitslagen van alle wedstrijden kunt u vinden op de pagina Wedstrijden. 

 

P1000769P1000771P1000774P1000789 

In juni werd ook de WAC (WoensdagAvondCompetitie) afgesloten. Ook dit jaar was de WAC weer een topper met ruim 40 inschrijvingen verdeeld over Open eenmans boten, Open meermansboten, Sportboten en Kajuitboten klasse A, B en C.Van de 10 geplande woensdagavond wedstrijden werd alleen de eerste wegens windstilte afgelast. Op 25 juni vond de afsluitende korte wedstrijd plaats uiteraard gevolgd door de prijsuitreiking onder het genot van een hapje en een drankje. Van deze afsluiting heb ik helaas geen foto's beschikbaar. Heeft iemand (digitale) foto's gemaakt dan ontvang ik ze graag op taairaterces.[antispam].@wvdemaaskant.nl. De eindstand in de verschillende klassen vindt u op de pagina Wedstrijden/Uitslagen.

 

Ondertussen was ook het WK voetbal in Brazilië los gebarsten met een verrassend Nederlands elftal. Daar werd meteen op ingespeeld door in het clubhuis een groot scherm te plaatsen waarop gezamelijk de verrichtingen nam de mannen van Van Gaal gevolgd konden worden. Met dank aan Heinz voor de techniek en de Evenementencommissie voor de verrassingen. Jammergenoeg betekende de halve finale het einde voor het Nederlands elftal en dus ook van de gezamelijke kijkavonden.

 

Wk 2014-02.beste haringWk 2014-01 

 

The Race of the Classics die ook nog gepland stond voor de zomervakantie is niet door gegaan. Binnen de Wedstrijdcommissie zal nog bekeken worden of deze race nog in de tweede helft van het seizoen gepland kan worden. Nadere info volgt via onze website.

 

Wat uiteraard wel door is gegaan is het Jeugdzeil weekend. In deze Nieuwsrubriek vindt u het verslag van Addie van Geel met een paar leuke sfeerfoto's.

 

En dan was er ook nog de Maasdijk Marathon. Weliswaar geen evenement van onze vereniging maar toch de moeite van het vermelden waard omdat onze vereniging waar mogelijk medewerking verleend aan dit jaarlijkse terugkerende evenement. En niet voor niks omdat wij met ons terrein aan de Maasdijk liggen en prachtig zwemwater hebben. Dit jaar werden volgboten ingezet en werd het clubhuis opengesteld. Onderstaande dankbetuiging zegt voldoende.

 

Namens de organisatie van de Maasmarathon en in het bijzonder namens Trioss
wil ik het bestuur van WV De Maaskant en de Jeugdcommissie van harte danken
voor jullie geweldige medewerking aan dit evenement.

Het is ieder jaar weer spannend of de organisatie zonder strubbelingen zal
verlopen en dit jaar waren er ruim tweemaal zoveel deelnemers als de
voorgaande jaren. Wij kunnen gelukkig terugzien op een alleszins geslaagde
dag en beseffen dat de samenwerking met jullie aan de basis hiervan gelegen
heeft. Dus nogmaals onze dank en erkentelijkheid.

Mascha, zou jij mij het rekeningnummer kunnen doorgeven van de
jeugdcommissie zodat wij onze vergoeding voor de brandstof kunnen storten?

Charles en Alie hebben ons ook terzijde gestaan in het clubhuis en wij
zouden het op prijs stellen als jullie hen onze dank zoudt willen
overbrengen. Als kleine tegenprestatie hebben wij alle ontvangen bedragen
voor koffie, thee en water (die door ons gesteld waren op 1 Eur per
consumptie), met de penningmeester van de clubhuiscie afgerekend.

Tot slot, wij hebben geprobeerd de overlast zoveel mogelijk beperkt te
houden en zo snel mogelijk op te ruimen. Mochten er tekortkomingen of
knelpunten zijn gesignaleerd aan jullie zijde, laat het dan even weten,
zodat wij die in de toekomst kunnen vermijden.

Met vriendelijke groet,


Bert Jansen
namens Trioss 

 

Waarvan akte!!!

 

En tot slot kon ook het project lounge banken met succes afgerond worden. Er moest nog wat hout bijbesteld worden en ook de kussen moesten nog gemaakt worden, maar daarmee zijn we als vereniging een mooie lounge hoek met kleurige kussens rijker. Met dank aan Silvester voor de organisatie en alle andere vrijwilligers voor de uitvoering.

foto 1foto 12 

 

En tussendoor werd er in de ene week op maandagavond gezongen door Nieuw Maaskants Peil en in de andere week op de maandagavond geoefend met de trekzak.