Teams J 24 JOOL en J-STRIPE in voorbereiding voor het WK te Kiel

Geplaatst op 22-05-2015  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Kiki Coensen

bemanningJs2Js 

image3image4 

(de foto's zijn van Femke Keijzers)  

 

 

Een biertje in de hand en een hoop gezelligheid na de WAC, de meesten van jullie kennen het wel! Een beetje evalueren, een beetje napraten over wat er misschien nog veranderd kan worden aan de wedstrijd zelf of dat het rondje op en neer naar boei Y echt toch wel te ver is met de wind die er rond 9 uur uitkakt.

Tot het moment dat een van de mannen naar elkaar toelopen en het springlevende idee opperen om mee te gaan doen aan het WK! Het is namelijk in Duitsland en dus niet zover weg. Makkelijk te bereiken en nog tijd zat om alles te plannen!

Op dat moment werd er natuurlijk gezegd: “Ja! Gaan we doen!” Maar misschien meer met de achterliggende gedachte: “Leuk plan, maar dat gaat hem toch niet worden”. Totdat het na enkele maanden wat serieuzer werd, en het serieuzer werd en serieuzer.

Het abonnement bij de sportschool CITY GYM in Den Bosch was rond (medemogelijk gemaakt door EVAPCO) en ineens werd het serieus! Met als vervolg dat er ineens gehele pakken gesponsord werden met “jaja, je kent ze misschien al”, de kanarie gele jassen”. (mede mogelijk gemaakt door van Dijk bouw en techniek).

Wij gaan met twee J24’s namens WV de Maaskant te Lithoijen mee doen aan het WK!

 

De winterwedstrijden in Den Bosch hebben we gevaren met heel veel plezier. Laten we het vooral op het plezier houden! ;) Want de bemanning was nog niet rond en tot overmaat van ramp gebeurde er ook nog eens een ongeluk met Daan ter Horst boven op de bergen tijdens een paar dagen skiën. Helaas kan hij niet meer als voordekker meedoen maar afhaken doet hij zeker niet! “Crew member” van de kant!

Na de winterwedstrijden zijn de boten klaargemaakt voor de van Uden Reco. Dit is een wedstrijd in Stellendam. Relatief groot en word gevaren op het Harlingvliet. Mooi water al zeg ik het zelf! We hebben de wedstrijden fantastisch gevaren!

Zaterdag hebben we 4 wedstrijden gevaren, de J-Stripe heeft het op deze dag onwijs goed gedaan! Hoog aan de wind, een flink vaart terug naar de onderton en een eind resultaat van een 2de plek. 
De JOOL had deze dag wat minder geluk, de eerste wedstrijd bij de eerste ton dacht er een boot een strafrondje te draaien, meteen na de boven ton. Deze hadden we niet gezien en tijdens het hijsen van de Spi klapte de J22 tegen de JOOL. Schade, maar we konden nog varen! Een 4de plek was goed voor deze dag!

Dag twee waren de rollen omgedraaid.

Het begon al met de wind. In tegenstelling tot de windkracht 3-4 met uitschieters naar 5 van zaterdag was het water deze zonnige zondag ochtend ‘spiegeltje’ glad!

Wachten op de wind…

Ons vertrouwde moederschip was ook komen kijken en daar konden we even van de luxe genieten. Een warme kop koffie en een stoot suiker.. en de uitstelvlag werd eruit gehaald. (zee wind noemen ze het ook wel). Rond 13:00-14:00 kwam deze opzetten. Dus starten maar!

Een nette 1-2-3 en 4 zijn deze dagen gevaren door de beide J24’s! Met een heerlijk zonnetje en een relaxte sfeer!

Een mooi front vormde we met zijn alle!
-           De J24 uit het noorden (ook wel Merkmeester, nr. 1 van Nederland),

-           Nils Jannichsen (die ook vertegenwoordigt werd door de Maaskant!

-           Jaja Jur van Geel was onderdeel van deze bemanning”! )

-           En nog 4 ander J24’s die ik persoonlijk niet ken. Wel van bijvoorbeeld de

Delta week een keer hoi zeggen maar verder niet.

Het was een gezellig en sportief veld op het water maar ook zeker op de kant!

 

Op dit moment zijn we hard aan het trainen zowel op de boot als in de sportschool. Wordt vervolgd!!!