Prestatietocht Robert Jan Vos Alpe d'HuZes

Geplaatst op 09-07-2015  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bert de Haan

fotoRJVos

 

Dit jaar vond de 10e editie Alpe d'HuZes plaats. Voor wie het nog niet weet, Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld inzamelen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Op een dag, en dit jaar was dat op 4 juni, beklimmen zij op één dag maximaal zes keer de Alpe d'Huez (Alpe d'HuZes dus). 

De eerste editie vond in 2006 plaats en tot op heden heeft deze actie al meer dan 118 miljoen euro opgeleverd.

 

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft Robert Jan Vos aan deze actie deelgenomen en volbracht. Voor de sponsoring vanuit onder andere onze vereniging worden tijdens de Woensdag Avond Competie "aangeklede" gehaktballen verkocht. Aangekleed wil zeggen met mayonaise, pittige of milde mosterd en dit jaar ook met saté saus en opgediend met mes en vork en uit geserveerd door Charles Boulanger. De prijs voor deze chique  boule de viande wordt verdubbeld. Vijftig procent hiervan gaat naar de sponsoring. De opbrengst dit jaar was ruim 107 euro. Een druppel op een gloeiende plaat als je leest hoeveel er al ingezameld is, ......... maar alle beetjes helpen. En wie weet, groeit uit dit initiatief nog iets moois!!!!!

 

Daarnaast is het natuurlijk van Robert Jan ook een prestatie van jewelste! Zeker als nu tijdens de Tour de France ziet hoe er bij dergelijke bergetappes afgezien wordt. En als je dan de prestatietocht volbracht hebt, smaakt 'n biertje des te beter.