Maascup 1ste weekend

Geplaatst op 18-09-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Silvester de Bruijn

 image004

 

 Macu1Macu3Macu4

 

Het 1ste Maascup-weekend zit erop.

 

De 15e MaasCup is goed van start gegaan. Op zaterdag 10 september in Maasbommel met schitterend weer en 23 boten aan de start. De grootste klasse was de nieuwe Sportboten klasse met 9 deelnemers! We verwelkomen de nieuwkomer de FarEast 28R met de naam FOXY.

In de kajuit B klasse viel de deelname wat tegen. Waar zijn die boten gebleven, waar waren de Maaskanters. Waar was de winnaar(es) van vorig jaar ?image001

 

De 1e wedstrijd ging richting Gat van Alphen naar boei Y en daarna nog een rondje op de Gouden Ham. Het pontje bij Maasbommel weet wel hoe het gaat. Maar de veerbaas van het veer bij Oijen dacht daar anders over. Bij voetballen zouden we zeggen dat hij "de wedstrijd niet goed aanvoelde", wat vervelend uitpakte voor sommige zeilers.

 

Daarna evalueren aanboord en op het terras. En verder genieten van het zonnetje. 's-Avonds een Chinees buffet en een gezellige avond bij WVS de Gouden Ham. Team Jool werd regelmatig op de dansvloer gesignaleerd.

 

Na het bed&breakfast weer aan de start voor de 2e wedstrijd.
De weersverwachting liet 's-middags een flauwte zien. Dus de 2e wedstrijd 2 rondjes op de Gouden Ham. Het was een echte lichtweer wedstrijd. Maar dat moet je ook kunnen. En sommigen lieten zien dat ze dat ook beheersten. En zoals voorspeld, een 3e wedstrijd zat er qua wind niet meer in.

 

Over twee weken op 24 en 25 sepetember het 2e weekend bij de Maaskant. Hopelijk komen er nog meer boten aan de start. Door op inschrijfformulier te klikken download je het formulier. Alleen nog invullen opsturen zoals aangegeven en meedoen !

Wil je meer zien en lezen ……. wordt ook lid van onze Maaskant Facebook pagina en de MaasCup facebook pagina.

 

Uitslagen eerste weekend.

 

MC 2016 - resultaten 1e weekend