Laatste wedstrijden van vaarseizoen 2016!!!!!!!

Geplaatst op 12-10-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Hanneke de Haan

 

 

 

 

LUB 07-02

 

 

Zaterdag 15 oktober 

Batenburg race

 

Zondag 16 oktober 
Inhaalrace om de LUB en de OS trofee.

 

Komend weekend worden de laatste zeilwedstrijden van dit vaarseizoen gevaren. Op zaterdag is dat de Batenburg race met een stop en herstart na de lunch in Batenburg. Er wordt gestart vanaf 10.00 uur

 

De allerlaatste wedstrijd is de wel heel bekende inhaalrace. Met de Leo UittenBogerd trofee voor de kajuitboten en de Otto Schentke trofee voor de openboten.  

 

Een korte uitleg voor diegenen die niet bekend zijn met dit evenement:
Er wordt gestart op SW handicap. De langzaamste boot start het eerst en de snelste boot het laatst. De zeiltijd is 2 ½ uur en hierna zouden in principe alle boten dus bij elkaar in de buurt moeten varen. Iedere schipper noteert bij het eindsignaal de naam van de boot die voor hem ligt en de naam van de boot die achter hem ligt.  Voor het begin van de wedstrijd krijgt iedere deelnemer aan deze race een briefje met daarin zijn starttijd in uur, minuten en seconden en de mogelijkheid om de bovenstaande gegevens in te vullen. Na terugkomst in de haven is het de bedoeling dat deze briefjes zo snel mogelijk worden ingeleverd bij de wedstrijdcommissie op de starttoren, zodatbepaald kan worden wie de race gewonnen heeft. 
Deze race is alleen voor kajuitjachten en open boten, dus niet voor optimisten. Er wordt gevaren zonder spinnaker, halfwinder, etc om iedereen gelijke kans te geven.
 

De starttijd van de eerste boot zal om 13:00 uur zijn, de finish om 15:30 uur, zodat we later in middag voldoende tijd hebben voor de prijsuitreikingen en een gezellig samenzijn.
 

 De inschrijving sluit onherroepelijk op vrijdag 14 oktober om 18:00 uur.