Laag- en hoog-water haven

Geplaatst op 15-07-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Addie

Beste Leden,

 

Extra aandacht vereist van leden met een ligplaats in de haven

De heftige regenval in de Ardennen en de rest van de Maasregio zorgen voor grote fluctuaties in het waterpeil van de haven. Hoog- en laag-water kunnen in kort tijdsbestek elkaar afwisselen en problemen veroorzaken. Behalve 4A en 4B zijn vaste steigers wat betekent dat de boot zich kan ophangen, onder de steiger terrecht kan komen of door de steiger naar beneden getrokken kan worden. De enorme krachten die hiermee gepaard gaan kunnen grote schade veroorzaken. 

Het is aan de leden zelf om de berichtgeving hieromtrent op bijvoorbeeld de bijgevoegde link in de gaten te houden en de nodige maatregelen te nemen om schade te voorkomen. Eventueel kunnen boten aan de buitensteiger worden afgemeerd.

UPDATE: DONDERDAG 15 JULI, 12:00U
Het water zakt eerder dan verwacht en sommige boten in de haven hangen inmiddels aan hun landvasten.  Om schade aan boten en steigers te voorkomen wordt u dringend aangeraden om terstond maatregelen te nemen.  Gelieve landvasten niet om de pennen op de palen te leggen, maar om de palen.

Rijkswaterstaat adviseert: Nu geen recreatievaart op de Maas

(zie meer onder de knop: "VEILIGHEID BOVEN ALLES")

Onderstaande links geven extra informatie en achtergronden. De actuele situatie vind u onder de knop "LITH BOVEN: WATERHOOGTE". Voor de standen bij Megen en Grave (beneden de stuw) zijn de links ook gegeven.

Let vooral op de BLAUWE lijn in de grafiek, dat is de werkelijke waarde. De RODE lijn is de verwachting.

Naast de links zijn er ook Apps voor Apple iOS en Android, bijvoorbeeld: "Mijn Waterstanden". Kies daarbinnen voor "Lith Boven".

 

Vriendelijke groet,
eissimmocnevah.[antispam].@wvdemaaskant.nl