De Osse Zwemrace op 4 juli te gast bij WV de Maaskant

Geplaatst op 31-05-2015  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Wendy Nederkoorn

Op zaterdag 4 juli zijn wij gastheer voor de Osse zwemvereniging Arethusa die hun jaarlijkse Osse Maasrace organiseren, vroeger bekend als de Harense Zwemrace.

De zwemactiviteiten zullen plaats vinden op het terrein gelegen ten oosten van de op en afrit van ons terrein. Het terrein ten westen van de op en afrit alsmede het clubhuis blijft volledig beschikbaar voor eigen leden die willen gaan zeilen etc.

Onderstaand een gedeelte van de aankondiging op de website van Arethusa.

 

De Osse Maasrace 

Op 4 juli organiseert Arethusa alweer de 22ste editie van de Osse Maasrace. Jarenlang beter bekend als de Harense Smid Zwemrace, echter helaas nu (nog) naam-/hoofdsponsorloos. Deze open waterwedstrijd is er één voor jong en oud, van fanatieke kilometervreter tot recreatieve (buiten-) zwemmer. Er is voor elk wat wils met zwemafstanden variërend van 250 meter tot en met 5 kilometer! Dit spetterende zwemspektakel zal dit jaar voor het eerst plaats vinden op de locatie van Watersportverenging de Maaskant. Zodra het definitieve programma bekend is zullen wij dit naar alle zwemmers communiceren en mag je je inschrijven voor deze bijzondere zwemrace.

 

Challenge 

Voor zwemmers die zich willen voorbereiden op de Amsterdam City Swim  of de Swim to fight Cancer organiseren we dit jaar de Maasrace Challenge. Deelnemers aan Challenge krijgen (zwembad-) trainingen aangeboden om hun slag te optimaliseren en kunnen op 4 juli een kilometer zwemmen als voorbereiding op deze evenementen. Voor zwemmers die (nog) geen behoefte hebben aan het echte wedstrijdelement worden er tevens prestatietochten georganiseerd waar iedereen met een B diploma aan mee mag zwemmen, voor kinderen onder de 8 jaar is het wel de bedoeling dat zij hierbij begeleid worden door een volwassene of oudere en meer ervaren zwemmer.

 

Vrijwilligers gezocht: 

Om ook deze editie, net als de voorgaande jaren, weer tot een succes te maken hebben we naast enthousiaste en gemotiveerde zwemmers ook een heleboel helpende handjes nodig. Dit begint al op donderdag en vrijdag, 2 en 3 juli. Dan zijn wij druk met het ophalen van alle materialen zoals marktkramen, dranghekken, tenten, start- en finishpalen, het inrichten van het wedstrijdterrein,  het uitzwemmen van de lijnen en boeien. Maar ook met “lichter werk” zoals het in orde maken van de lunchpakketten, het uitsorteren van de wedstrijdcaps, het in orde maken van de verenigingstasjes, etc.

Voor bovenstaande activiteiten en natuurlijk ook op de wedstrijddag zelf zoeken wij mensen die het leuk vinden om te helpen met;

-          ontvangst van de zwemmers / jury / EHBO (we gaan uit van 600-800 starts)

-          het uitdelen van de soep en herinneringen aan de zwemmers die net uit het water komen,

-          prijsuitreiking coördineren

-          ondersteuning in de catering

-          inschrijving van de prestatietocht

-          het schrijven van de oorkondes voor de prestatietocht

-          en aan het einde van de dag met het weer opruimen van het wedstrijdterrein.

 

Aanmelden als vrijwilliger 

Heb je niks met zwemmen maar is je kind een fanatieke waterrat, zorg dan dat je erbij bent en maak er samen met ons een geslaagd evenement van. Wil je graag mee zwemmen en vind je het daarnaast leuk om hand en spandiensten te leveren, laat mij dan vast weten dat je van de partij bent. Het is voor mij het makkelijkst als je me een mail stuurt met daarin de data waarop je beschikbaar bent. Het e-mailadres is naabegnal.[antispam].@arethusa.nl Donderdag en vrijdag zijn onze organisatoren al vanaf 10.00 uur aanwezig, maar we kunnen hulp tot in de avond gebruiken, dus laat t gerust weten ook als je “pas” na 18.00 uur beschikbaar bent! Zaterdag begint “het feestje” om 8.00 uur en eindigt het als we klaar zijn, hoe meer hulp, hoe eerder we allemaal klaar zijn.

  

Wendy Nederkoorn 

  

Dit bericht met nog meer informatie kunt u ook vinden via deze link.