Corona virus - update 11 mei

Geplaatst op 11-05-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

Beste leden,

 

De haven ligt er inmiddels weer mooi vol bij. Daar zijn we blij mee want nu kan er ondanks Covid-19 toch genoten worden van onze vereniging en vaargebied, al zijn de mogelijkheden wel beperkter. 

 

We drukken iedereen op het hart dat veel corona maatregelen nog steeds van kracht zijn met als belangrijkste doel de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken. U kent ze allemaal, houdt u er alstublieft aan !:

  • 1,5 meter afstand en vermijd fysiek contact
  • De toiletten zijn gesloten
  • Geen groepsvorming (meer dan 3 tenzij één gezin)
  • Een luchtje gaan scheppen mag en daar valt een stukje gaan varen ook onder, maar het is niet toegestaan op de vereniging samenkomsten te houden of gezellig met een groep bijeen te zitten.
  • Samen varen mag maar alleen met gezinsleden, niet met anderen. Elders zijn al boetes van €390 per persoon uitgedeeld, u bent gewaarschuwd.

 

Zondig hier niet tegen. Dat zou jammer zijn, is niet slim en niet verenigings-gezind. Het doet ons een beetje pijn te constateren dat er leden zijn die hier met vuur spelen, zelfs van wie we een voorbeeldrol zouden verwachten. We roepen iedereen op nog eens goed na te gaan of hij zelf voldoende zorg draagt om verspreiding van dit dodelijke corona virus tegen te gaan. Naast de ziekte is er ook het risico van boetes. Voor jezelf en voor de vereniging. Wij zijn wel van mening dat als de vereniging een boete opgelegd krijgt en dit duidelijk door een specifiek incident veroorzaakt is, de kosten verhaald zullen worden op de leden die hiervoor verantwoordelijk zijn en het lidmaatschap ingetrokken kan worden. Dit geheel conform onze statuten/reglementen.

 

Maar we hebben er vertrouwen in dat jullie er allemaal voor zorgen dat het zover niet komt. Help elkaar bewust te blijven van de naleving van die paar regeltjes en van de achterliggende reden: verspreiding voorkomen.

 

 

Zoals dit bericht begon, de haven ligt weer vol. Een zeer succesvolle “in-hijsdag” lag daaraan ten grondslag. Alle vrijwilligers een dikke pluim, een gepaste waardering staat in het verschiet. Maar ook hartelijke dank aan alle eigenaren voor jullie medewerking aan het werk-plan.

 

We zijn nu voornemens aanstaande zaterdag 16 mei de bokken te verhuizen naar het bokken-veld. Zo het er nu naar uitziet wordt ook dat door een beperkte groep vrijwilligers uitgevoerd. Een deel van de zaterdag is het terrein dus weer afgesloten! Als uw bok/trailer NIET naar het bokken-veld moet, haal hem dan dus deze week, uiterlijk vrijdag, weg! Noodzakelijke details volgen eventueel nog, houdt e-mail en web site in de gaten.

 

Bestuur WV de Maaskant