Commissie perikelen

Geplaatst op 08-02-2015  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bert de Haan

Een blik op onze website laat op de Nieuwsrubriek onder de slideshow een groot leeg en wit vlak zien. U zou denken dat er geen nieuws te melden zou zijn. Maar niets is minder waar! Er wordt hard gewerkt door de verschillende commissies ter voorbereiding op het nieuwe vaarseizoen. Maar dat is grotendeels achter de schermen. Want over 8 weken is het weer zover. Dan is de winter weer vergeten, zijn de boten weer vaarklaar gemaakt en kunnen de boten weer het water in. Sterker nog dan liggen ze al weer in het water. Op 4 april (Paas zaterdag) gaan het gebeuren!!

Voor de liefhebbers is er eerst nog Carnaval. Sommigen ontvluchten dat gebeuren en boeken nog een skivakantie of een zonvakantie.

Hierna begint het echt te kriebelen en wordt het tijd het onderwaterschip schoon te maken en van een nieuwe laag antifoulig te voorzien. Denk hierbij wel aan de milieu regels. Neem afdoende voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat de oude anti fouling de bodem vervuild. Er wordt gecontroleerd!! Het Haventeam zorgt er weer voor dat er water en elektra op de steigers is. Daarnaast zijn er nog veel meer werkzaamheden te doen op en om het haventerrein, zodat de pret weer kan beginnen.

 

De agenda wordt zo beetje bij beetje ingevuld.

De Jeugdcommissie is volop bezig met het organiseren van de zeillessen voor de jeugd. Traditioneel beging hun seizoen met het Zwembadfestijn op 29 maart.

De commissie Introductie & Begeleiding is met een nieuw elan van start gegaan. Is al enkele keren bij elkaar geweest en bereid de Nieuwe-leden-avond op 6 maart voor.

De Clubhuiscommissie bereid onder andere het barrooster voor. Binnenkort ontvangt u een email met de mogelijkheid om bij bepaalde evenementen zelf een voorkeur voor inroostering aan te geven.

De Evenementcommissie bereidt de Openingstocht voor. Deze is gepland op 9 mei. Overigens zijn Arie Roeleveld en Sjan de Vries per 1 januari gestopt met hun werkzaamheden voor de commissie. In hun plaats zijn toegetreden Ingeborg van den Ham en Charles Bakker. Voor de vele clubhuisbezoekers geen onbekenden. Op de komende ALV zal zoals gebruikelijk bij alle wisselingen in de diverse commissies uitgebreid stilgestaan worden.

Ook de Wedstrijdcommissie heeft nagenoeg al het Jaarprogramma gereed. Traditiegetrouw wordt het seizoen gestart met de Woensdagavondcompetitie (WAC). Het palaver voor deze altijd goed bezochte competitie is gepland op woensdag15 april. De eerste wedstrijd volgt een week later op 22 april.

De Redactiecommissie verkeert in zwaar weer. Die conclusie was al genomen op de Najaars ALV. Daar is aangekondigd de ontwikkeling van een Nieuwsbrief als digitale opvolger voor de Scheepspraat. Daar wordt achter de schermen door het bestuur aan gewerkt. Het idee is de 1ste Nieuwsbrief uiterlijk in april rond te sturen. Tegelijkertijd wordt er ook gedacht en gewerkt aan een vernieuwd logo. Al enige tijd worden op de diverse publicaties verschillende logo's gebruikt. Het "oude" en oorspronkelijke logo met de golfbeweging en het logo van deze website. We willen weer terug naar een logo. Binnenkort meer hierover.

Dat geldt ook voor meer uitgebreide berichtgeving over alle commissies activiteiten.