Afscheid Vrouwe Hendrika

Geplaatst op 20-04-2023  -  Categorie: Algemeen

Beste leden,

 

Op 1 mei aanstaande gaan wij afscheid nemen van de “Vrouwe Hendrika “ en krijgt zij een nieuwe eigenaar en bestemming in Zutphen.

 

Na een bijzondere en mooie periode van 35 jaar in onze haven met onze ouders Hans en Pien van der Maazen is dit schip 15 jaar geleden door mij en Marian overgenomen.

 

Pa en Ma van der Maazen zijn  intensief verbonden geweest aan de haven middels een 55-jarig lidmaatschap en hebben dat gedeeld middels hun deelname aan het Shanty koor, de favoriete clubhuisbezoeken op de woensdagavonden aan de haven. En het af en toe steken van een palingfuikje onder de Dr. Fonteinsteiger.

 

Ooit begonnen in de jachthaven met een open bootje inclusief 4pk Perkins buitenboordmotor in 1967 met het schip  “ De Snoek “ als clubhuis en Dr. Fontein als voorzitter, later opgevolgd door een zeilboot en 2 persoons kano, daarna een valkkruiser en tot slot            

“  De Vrouwe Hendrika uit 1900. “

 

Wij zullen nooit vergeten dat na het overlijden van Pa bijna 20 jaar geleden, de vlag van het clubhuis halfstok gehesen werd en dat tijdens zijn begrafenis afscheid werd genomen na de dienst op het kerkhof door het Shanty koor.

 

Heel bijzonder en speciaal voor ons, herinneringen die we koesteren.

 

Op 1 of 2 Mei vaart de “Vrouwe Hendrika definitief haar vertrouwde thuishaven uit.

 

Een afscheid van een tijdperk met waardevolle herinneringen.

 

Graag nodigen Marian en ik, ook in nagedachtenis van pa en ma , jullie uit om middels een hapje en een drankje afscheid te nemen van de zo vertrouwde vereniging WV de Maaskant.

 

We laten dierbare herinneringen achter!

 

Graag willen we jullie uitnodigen voor een afscheidsborrel in het clubhuis op zondag 30 april van 16.00-17.00 uur.

 

Jullie zijn van harte welkom om met ons herinneringen van de afgelopen 55 jaar op te halen.

 

Hartelijke groet

 

Geert Jos en Marian  van der Maazen