5 april. lezing nieuwe wedstrijdregels 2013 - 1016

Geplaatst op 26-02-2013  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Matthieu Sonnemans

Aankondiging 

 

de Wedstrijdcommissie organiseert een avondlezing 

op vrijdag 5 april   aanvang 20:30 uur 

locatie   ’t Oppertje 

 

het Wedstrijdreglement 2013-2016 

 

De Wedstrijdreglementen… hoe dikwijls wordt daar na een zeilwedstrijdje niet over gepalaverd? Op de boot, op de steigers, of aan de bar van de ‘t Oppertje. Ook bij de winterwedstrijden laaien de gemoederen wel eens op. Daarom nodigt de wedstrijdcommissie van de WV de Maaskant vrijdag 5 april Henk Plaatje uit. Henk is een ‘international judge’ van de ISAF, dus wel iemand die met kennis van zaken mag spreken. 

Henk gaat het hebben over ‘het wedstrijdreglement’. Het nieuwe wedstrijdreglement 2013-2016 wel te verstaan. Want na iedere Olympische spelen worden de regels aangepast. Hij schreef daar zelfs een boekje over: "Het regelschrift".  Alles wat u over dit onderwerp wilt weten, gaat Henk die vrijdag deskundig uit de doeken doen. Hoe zitten de regels in elkaar? Wat is de essentie en wat moeten we weten? Welke zijn de procedures bij de start? Hoe zit dat met de voorrangsregels… hoe zit dat ook alweer bij het ronden van de boei….. wanneer heb ik recht op ruimte ??? 

Natuurlijk kunt u na de lezing al uw vragen op tafel gooien. 

Twee weken later kunt u dan uw regelkennis tijdens de Woensdagavond Competitie in praktijk brengen. 

Wilt u zich alvast voorbereiden en uw regelkennis opvijzelen, ga dan naar http://www.plaatje.info/index.php?watersportplaatjes=01 . 

 

deelname is kosteloos, graag ontvangen wij een bericht als u wilt deelnemen aan deze avond.  

 

met vriendelijke groet, 

 

de wedstrijdcommissie