16 januari lezing gedragregels op de Waal

Geplaatst op 04-01-2015  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bert de Haan
 
 
waal 1 13-04-2014 12:30:50 (afmetingen)waal 2 13-04-2014 12:31:20 (afmetingen)
 
 
 
Op vrijdag 16 januari wordt er een lezing gegeven door Ton Bijkersma over de gedragsregels en het marifoon gebruik op de rivier de Waal. De heer Bijkersma is oud medewerker van Verkeerspost Nijmegen. De Waal is zoals meerdere leden al ervaren hebben niet alleen een prachtige rivier om op te varen maar ook een rivier om "respect" voor te hebben. Als belangrijkste verbinding over water met Duitsland en verdere achterlanden is er een zeer druk scheepvaartverkeer het hele jaar door. Maar ook de wisselende waterstanden en daarmee de wisselende stroomsnelheden zijn belangrijke aspecten waarmee de recreatievaart rekening dient te houden. Het gebruik van de marifoon is daarbij onontbeerlijk.
 
In het voorjaar hebben we al een nieuwsbericht op de website geplaatst in verband met het verlagen van de kribben tussen Nijmegen en Gorinchem. Dit artikel is in verband met deze lezing weer geactiveerd.
 
De aanvang van de lezing is om 20.00 uur in het Oppertje ,en zal ongeveer 1 uur duren. Daarna is er nog tijd voor het stellen van vragen.